אודות מצבר לקולנועית
קולנועית היא כלי חשמלי שנועד לצרכי ניוד בסביבה בנויה, והיא מיועדת לרוב לאנשים שמסיבה זו או אחרת מוגבלים בתנועתם מפאת גילם, נכות או בעיה פיזית אחרת. בהיותה כלי חשמלי נייד מקור האנרגיה שלה הינו מצבר המספק מתח להנעת הגלגלים, למנורה, ללוח המכוונים וכדומה. יחד עם זאת, בניגוד לרכב רגיל מצבר לקולנועית אינו נטען באמצעות אלטרנטור הממיר את פעולת המנוע, ולכן חייבים להתקין מצבר פריקה עמוקה.
כמה מילים על קולנועיות
הקולנועית הראשונה הומצאה כבר לפני יותר מ- 50 שנה, ומאז היא התפתחה והשתכללה לשלל דגמים הנוסעים על שלושה או ארבעה גלגלים, ברוחב ובאורך שונים, ועם מגוון מאפיינים הקשורים למהירות, לעבירות וכיוצא בזאת. החוק בישראל מגדיר את הקולנועית כרכב בעל מנוע חשמלי עם 3 או 4 גלגלים ברוחב שאינו גדול ממטר, עם מוט או כידון בלבד להיגוי, המיועד לשני נוסעים או לנוסע אחד, ואשר מהירות הנסיעה שלו אינה גבוהה מ- 12 קמ”ש. מעבר לכך, על הקולנועית לעמוד במספר תקנות ותקנים, וחשוב לדעת שלמרות שאין צורך ברישיון נהיגה רק לבני 14 ומעלה מותר לנהוג בכלי הזה. עוד חשוב לדעת שלמרות שמדובר ברכב עם מנוע הוא אינו נחשב לכזה מבחינת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, לכן גם אין עבורו ביטוח חובה.
הצורך במצבר פריקה עמוקה
ישנם מספר סוגי מצבר לקולנועית מבחינת ההספק, היצרנית, אורך החיים ותכונות נוספות. יחד עם זאת, המשותף לכולם הוא שמדובר במצברי פריקה עמוקה. אלו מצברים הנבדלים ממצברי רכבים רגילים בכך שהם ניתנים לפריקה מלאה ממש עד האפס, ולאחר מכן ניתן למלא אותם מחדש בעזרת מקור מתח חיצוני. לעומת זאת, מצבר רגיל של רכב בתנאים אלו היה מאבד לחלוטין את יכולתו לאחר מספר פעמים בודד של פריקות. אולם אין בכך לומר שלמצברי פריקה עמוקה יש אורך חיים אינסופי. למעשה, אחרי כשנה וחצי הם מתחילים לאבד באופן יחסית מהיר את יכולותיהם, והתוצאה תיראה במשך נסיעה יותר קצר של הקולנועית עד התרוקנות וצורך בטעינה נוספת.
לכן ישנה חשיבות רבה לרכישת מצבר הולם לקולנועית ולטיפול נכון בו. ראשית, יש לקנות מצבר המתאים לקולנועית, או שני מצברים אם מדובר בקולנועית של אפיקים או דומה לה. יש לבחור מצבר עם קיבולת הנעה בין 70 ל- 85 אמפר לשעה בהתאם להוראות היצרן, וכמו כן יש לעדיף מצברים של יצרניות כמו שנפ או טרוג’אן הידועים באיכותם ואמינותם. אלו מצברים בעלי משך חיים ארוך יחסית שגם מגיעים עם אחריות ארוכת טווח. מעבר לכך, יש לטפל היטב במצבר ובראש ובראשונה לדאוג שלא יגיע למצב של פריקה מלאה. אמנם, זהו מצבר “פריקה מלאה” אך כל הגעה למצב אפס מחלישה אותו, ולכן עדיף שלא להגיע לכך בכלל אלא להטעין את הקולנועית לאחר כל נסיעה עד לקיבולת מלאה. בנוסף, היוועצו בבעל המקצוע המתקין לכם מצבר לקולנועית ושאלו אם יש הנחיות נוספות, למשל בדיקה ומילוי של מים מזוקקים, ומה טיבו של השירות המקצועי למצבר.
מצבר עד הבית
בעלי קולנועיות מוגבלים יחסית ביכולתם להגיע לחנויות ולבעלי מקצוע כדי להחליף מצבר. לפיכך ישנו יתרון רב בפנייה אל גורם מקצועי המציע שירותי בדיקה, החלפה והתקנה של מצברים עד הבית. אנשי המקצוע של חברתנו יגיעו אליכם ויבחנו את מצבו של המצבר, ובמידת הצורך יטפלו בו או יבצעו החלפה למצבר איכותי של יצרנית אמינה, תוך התאמה מלאה לצרכי הקולנועית שלכם.